"Beter dan de onwetenden zijn zij die boeken lezen.
Beter dan deze zijn zij die het gelezene onthouden.
Nog beter zijn zij die het begrijpen.
De allerbeste zijn zij die aan het werk gaan."
Twang-tse

C-emotion is geboren uit een lange zoektocht waarin ik mezelf heb leren kennen, zelfbewuster werd, mezelf ontwikkelde en uiteindelijk ook voorrang leerde geven aan mijn innerlijke stem en het durven volgen van mijn hart.

Mijn praktijkruimte is bij mij thuis. Je bent er van harte welkom.

 

De naam C-emotion...

Als je deze naam uitspreekt, kan hij meerdere snaren raken.

SEE emotion
Emoties ZIEN door de juiste bril is belangrijk in therapie. Emoties worden bekeken door de hechtingsbril, dwz dat ze verklaard worden vanuit het willen in stand houden/beschermen van de relatie.
Daarnaast is het aan mij om ook de emoties bij de cliënt daadwerkelijk te zien en deze te spiegelen en te checken. Iemand die op een hele boze manier zegt ‘Ik ben hier heel verdrietig over’, kan ik alert maken op deze getoonde boosheid.  Het klinkt misschien gek, maar mensen zijn zich hier niet altijd bewust van.

SEE Motion
Het zien van beweging...  Tussen partners met relatieproblemen is er heel veel gaande. Als therapeut is het belangrijk om deze ‘beweging’ te kunnen zien en helpen benoemen.  Zo kan ik samen met mijn cliënten de cirkel waarin ze gevangen zitten, in kaart brengen.  Dat is de eerste fase van het therapieproces.

SEA emotion
Emoties zijn als golven die komen en gaan, maar ze kunnen ook overweldigend zijn als een onbedaarlijke zee waarin we bijna verdrinken. Dan kan een eiland heel erg welkom zijn... Een eiland waar je mag zijn wie je bent en waar je tot jezelf kan komen. Dat is een onderdeel van therapie.

Als je goed kijkt, dan zie je dat de C de ‘emotion’ als het ware een beetje vasthoudt. In therapie noemt men dit ‘Contain’ the emotion. De therapeut is degene die in staat is om de emotie van de cliënt als het ware vast te houden, deze te kunnen (ver)dragen en daarmee tot steun te kunnen zijn, zodat de cliënt in staat is ze te doorvoelen en te doorleven. In de hectiek van het leven lopen we meestal weg van onze emoties: we gaan sporten, eten, drinken, lopen, bellen, tv kijken, computer, ... Daardoor zijn ze tijdelijk naar de achtergrond, maar niet doorleefd!  Emoties die niet doorleefd zijn, blijven je achtervolgen.


Het logo

Als logo voor mijn praktijk koos ik voor ‘Message in a bottle’.
Iemand die hulp nodig heeft, gooit als het ware een ‘message in a bottle’ in zee in de hoop dat zijn noodkreet beantwoord wordt.
In de woelige zee van emoties... zet ik me in als EFT-therapeut en als persoon om professionele hulp te bieden.