Relatietherapie

Soms verloopt je relatie niet zoals je had gehoopt of verwacht. Ondanks een geweldige start beland je in een eeuwige strijd. Relatietherapie helpt je om jezelf en de ander beter te begrijpen, zodat verwijten kunnen plaatsmaken voor wederzijds begrip.

We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben.

~ Sigmund Freud

Voor wie?

Koppels die bij mij aankloppen zijn vaak ten einde raad. Ze voelen zich gefrustreerd, eenzaam en wanhopig. Conflicten lijken onoplosbaar want normale communicatie is niet meer mogelijk. Daardoor kunnen ze nauwelijks nog zichzelf zijn en hebben ze constant het gevoel op eieren te moeten lopen.

Hoe zou het zijn als...

Jij en je partner je weer gezien, gehoord en gewaardeerd zouden voelen?

Jullie dit negatieve patroon zouden kunnen doorbreken?

Jullie elkaar weer zouden kunnen ondersteunen in moeilijke tijden?

Een veilige liefdesrelatie is de allerbeste genezing voor levensmoeilijkheden én voor het helen van oude of nieuwe pijn. Als je elkaar nog graag ziet, is het dus absoluut de moeite waard om je relatie nog een kans te geven.

Hoe werkt het?

Traditionele relatietherapie richt zich vooral op het verbeteren van de communicatie tussen partners, bijvoorbeeld door het invoeren van communicatieregels. Het is een aanpak die de symptomen verzacht, maar niet doordringt tot de kern van het probleem.

Mijn aanpak vertrekt vanuit de gevoelde emoties. Daaronder liggen vaak oude wonden, waarvan je het bestaan soms niet eens kent. In mijn praktijk creëer ik een veilige ruimte en help ik je om je emoties te onderzoeken en bespreekbaar te maken. Daardoor krijg je niet alleen meer inzicht in je eigen innerlijke werking, maar ook in die van je partner.

Partners die elkaar op die manier (her)ontdekken zien de ander niet langer als ‘de slechterik’, maar als iemand die zelf kwetsuren heeft opgelopen. Hierdoor ontstaat er opnieuw begrip en ruimte voor verbinding. In de therapie bouwen we die verbinding stap voor stap op.

Previous slide
Next slide
Praktisch
Liefde is op weg zijn naar 'jezelf vinden in elkaar'.

~ Toon Hermans